logo
Bromelia Contactgroep (BCG)
P/a Botanische Tuinen
Budapestlaan 17
3584 CD Utrecht


ABN-AMRO IBAN: NL66 ABNA0421855185 tel.030-253 9281

Nieuwsbrief 56 - September 2011.


Aan onze leden.

 

Jullie worden hierbij uitgenodigd voor onze najaarbijeenkomst op

 

zondag, 16 oktober 2011

 

in de serre van de Botanische Tuinen, Harvardlaan 10 in Utrecht.

 

Vanaf 10.00 uur staan koffie en thee weer klaar om eventjes bij te komen van de reis. Tot omstreeks 11.00 uur is er gelegenheid om met elkaar te praten, planten met elkaar te ruilen, te kopen en te verkopen.

 

fig.1-3. Lymania spiculata (klik op de foto's om ze te vergroten)

ALV

Om 11.00 uur is er een korte huishoudelijke vergadering.

 

Plantenbespreking 

Aansluitend zullen bepaalde planten kunnen worden besproken, zowel behorende tot de bromeliacollectie van de Botanische Tuinen, als ook de door leden meegebrachte bromelia’s . Neem dus mooie planten mee maar bedenk daarbij ook, dat er een mogelijkheid is tot verkrijging van adviezen over “probleemplanten” ! Met het analyseren van het probleem en deskundige tips kan het lukken van de probleemplant weer een gezonde, goed groeiende plant te kweken. Weggooien is altijd het gemakkelijkst, maar voor echte liefhebbers (en taaie volhouders) natuurlijk geen optie !

 

Ook de verlotingstafel ontvangt weer graag jullie overtollige planten. Het maakt niet uit in welke hoedanigheid: stekken, zaailingen, jonge planten, uitgebloeide moerplanten , kortom al datgene, wat jullie kunt missen. Tijdens de lunch zullen de planten worden verloot en hopelijk daarmee weer in handen vallen van verblijde medehobbyisten !

Voor de lunch zijn er belegde broodjes en is er weer drinken verkrijgbaar tegen ledenprijzen !

 

fig.4&5. Tillandsia pardoi (klik op de foto's om ze te vergroten)

 

Middagprogramma

Na de lunch zal onze penningmeester, Piet van Beest, ons meenemen naar Colombia en vertellen -en natuurlijk met behulp van mooie opnamen laten zien (!)- wat er daar allemaal aan bromelia’s groeit en bloeit.

We hopen van harte dat jullie weer in de gelegenheid zult zijn naar Utrecht te komen en dat het weer een erg leuke “bromelia-dag”mag worden.

Graag tot 16 oktober !

 

Het bestuur,

Eric Gouda, voorzitter, Roel Tomassen, secretaris, Piet van Beest, penningmeester

Mededelingen BSI aangelegenheden

 

Artikelen

Zoals jullie mogelijk al weten staan op onze site onder "Leden sectie" vele Literatuur bestanden online in PDF formaat. Hiervoor is vanwege auteursrechten wel een wachtwoord nodig (heb je dit niet stuur dan even een email naar één van de bestuursleden). In nieuwsbrief 54 was Aechmea pseudonudicaulis afgebeeld, ook het artikel wat daar over gaat staat nu online, mede als enige andere recente (2010/2011) artikelen van de hand van de voorzitter, waaronder de beschrijving van Tillandsia pardoi zoals hierboven afgebeeld.